Rådjursstek med rödvinsås

Rådjursstek med rödvinsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rådjursstek med rödvinsås

10 ingredienser

En fin söndagmiddag, lägg på duken och tänd ljusen.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • ca 2 kg rådjursstek, benfri
  • salt
  • peppar
  • 140 g bacon
  • 6-8 enbär, krossade

Sås:

  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • arrowrot
  • 2 msk vinbärsgelé

Servera:

  • päronhalvor fyllda med gelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt och peppar och gnid in enbären. Lägg steken i ugnsform och täck med baconskivor. Sätt i termometer.
  2. Stek mitt i ugnen till 70°– 75°. Ta upp köttet, vispa ur formen med vinet och sila ner i en såskastrull. Späd med grädden. Koka ca 20 min.
  3. Red såsen med lite arrowrot utrört i vatten. Smaka av såsen med kryddor och gelé. Servera med tillbehören.