Rådjurssadel med apelsin

Rådjurssadel med apelsin
Foto: TV4

En riktig festrätt, där rådjursköttet får fin smak av att penslas med apelsinsaft och farinsocker under tiden det tillagas.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5-2 kg rådjurssadel, putsad
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl buljong
  • 3 apelsiner
  • 1 msk farinsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda köttet och gnid in kryddorna. Lägg det på galler över en långpanna. Droppa lite olja över köttet och slå buljongen i långpannan.
  2. Stick in en termometer där köttet är som tjockast. Placera köttet strax under mitten i ugnen. Pressa saften ur en av apelsinerna. Blanda saften med farinsocker och pensla köttet med detta då och då under stekningen. Stek tills köttet är 65-70°.
  3. Skär loss köttet från benet, skiva det och lägg tillbaka det på benet. Skär resterande apelsiner i skivor. Servera med dessa och gärna även med inlagda grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept