Rabarberkaka

Rabarberkaka
Foto: TV4

Till kaffet, som dessert... Välj själv, men en härlig sommarkänsla ger rätten. Servera den ljummen med mjukrörd vaniljglass eller lättvispad grädde.

25 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • smör och ströbröd till formen
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 400 g rabarber
  • 75-100 g kallt smör
  • 1,5 dl pärlsocker, ca

Till servering:

  • glass eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Använd helst en form med löstagbar kant.
  2. Vispa lätt samman ägg och socker och blanda ner mjölet till en slät smet. Häll den i formen och täck med rabarber skurna i 2 centimeter tjocka bitar.
  3. Täck med tunna skivor av smör, använd osthyveln. Strö över rikligt med pärlsocker. Grädda i ca 30 minuter, tills kakan känns torr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept