Rabarberglass i ugn med maräng och hallon

20 m
8
Rabarberglass i ugn med maräng och hallon
Foto: TV4
20 m
8

Du behöver

  • 225 g frysta bär
  • 1 färdigköpt sockerkaksbotten
  • 1,5 l glass (vi tog en rabarber- och kardemummasmak)

Maräng

  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 6 droppar citronsaft

Gör så här

  1. Tina bären.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vispa äggvitorna med elvisp i väl rengjord skål tills de blir mycket hårda. Tillsätt socker lite i taget och vispa vidare till hårt skum, tillsätt citronsaft.
  4. Lägg sedan sockerkaksbotten i ugnsfast form och lägg sedan glassen direkt från frysen (ska vara så fryst som möjligt) på sockerkaksbotten. Täck glassen noga (får ej finnas hål) med marängen och sätt snabbt in allt i mitten av ugnen och grädda i 3-5 minuter - kolla hela tiden och ta ut när marängen fått färg.
  5. Garnera med hallon runt och servera direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept