Pytt i panna med extra grönt

koket.se
Pytt i panna med extra grönt
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pytt i panna med extra grönt

16 ingredienser

40 min

En matig pytt i panna med grönt i form av vitkål, morot och rotselleri. Perfekt rätt att laga på rester som gömmer sig i kylen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fast potatis, i små tärningar
  • 2 morötter, i små tärningar
  • ca 100 g rotselleri, i små tärningar
  • 1 gul lök, hackad (stor)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 klyfta vitkål, hackad
  • 1-2 chorizokorvar (eller annan tjock korv, gärna kryddstark)
  • ca 200 g kött, tillagat (t ex biff eller fläskkarré)
  • 1 msk worcestersås
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • inlagda rödbetor
  • ketchup
  • 1 knippe färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. I en stor stekpanna börja med att steka potatis, morot och rotselleri tills de börjar bli mjuka och få fin färg.
  2. Lägg i hackad lök, vitlök och vitkål tills det blir brynt.
  3. Halvera korven på längden och skiva. Skär köttet i tärningar.
  4. Fös det gröna i pannan åt sidan och stek korv och kött tills de fått lite färg.
  5. Blanda sedan samman allt i pannan och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda i worcestershiresås och toppa med persilja.
  7. Servera din pytt med stekta ägg, rödbetor, ketchup och worcestersås.