Purjolöksgratäng med falukorv

Purjolöksgratäng med falukorv
Foto: TV4
4

Du behöver

  • ca 500 g purjolök, helst tunna
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 5 dl mjölk
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • falukorv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela purjon i ca 5 cm långa bitar. Sjud den knappt klar i lättsaltat vatten. Lägg över i ugnsform.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk, krydda och koka 10 minuter. Rör ned vitlök och ost.
  3. Slå såsen över purjon gratinera ca 10 minuter. Servera gärna med falukorv.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept