Punschkaka

Punschkaka
Foto: TV4

En saftig mjuk kaka doftar punsch och den håller sig saftig inlindad i alfolie. God även till dessert serverad med vaniljglass.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 150 g kärnfria katrinplommon, i bitar
  • 0,75 dl punsch
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 ask röda cocktailbär, hackade
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Lägg plommonbitarna i en skål med punschen cirka 20 minuter.
  2. Smöra och bröa en kakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och cocktailbär. Häll i och rör sist ner plommonen med sin lag.
  4. Slå smeten i formen, grädda på nedersta falsen en dryg timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept