Pumpapaj med bacon och purjolök

40 m
4
Pumpapaj med bacon och purjolök
Foto: Fredrik Persson

Matig filodegspaj fylld med rostade butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall!

14 december 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 250 g färdig filodeg

Fyllning

  • 2 gula lökar, finhackad
e
  • 1 butternutpumpa
  • 2 purjolökar, strimlade
  • 280 g bacon, strimlat
  • 0,5 kruka timjan, hackad
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl kycklingbuljong

Sallad

  • 60 g rucola
  • 100 g fetaost, smulad
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna pumpan i 1 cm stora bitar, salta, olja in och rosta i ugn i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Fräs bacon krispigt, ställ åt sidan
  4. I samma panna ”svetta” lök och purjolök med timjan och salt. Slå på mjöl, blanda, ha sedan i buljongen, bacon och den rostade pumpan blanda tills det tjocknar, smaka av med salt.
  5. I en oljad ugnssäker form, lägg filodegen i lager och pensla med olja mellan varje.
  6. Häll i blandningen, vik in filodegen och grädda i ugn ca 20 min.
  7. Blanda salladen och njut den tillsammans med pumpapajen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept