Lammbog med sockerbrynt potatis

10 st
Lammbog med sockerbrynt potatis
Foto: Ps matsal
10 st

Du behöver

  • 1750 g urbenad dilammbog

Kryddblandning "skandinaviarub"

  • 2,5 msk salt
  • 1,25 msk dillfrön
  • 2,5 msk fänkålsfrön
  • 2,5 msk timjan
  • 1,25 msk svartpeppar
  • 1,25 msk vitpeppar
  • 1,25 msk sellerisalt

Primörsallad

  • 2 kg potatis, färsk
  • 250 g socker
  • 5 msk vatten
  • 500 g sugarsnaps
  • 30 st rädisor
  • 20 st knippmorötter
  • 20 st sticklök
  • 2,5 ask babyspenat

Citronsmetana

  • 2 st citroner, zest och saft
  • 3 dl Smetana
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • En nypa socker

Gör så här

  1. Lammbog med sockerbrynt potatis
    Alla kryddor är torkade. Mixa allt.
  2. Bind upp och gnid in köttet med kryddruben. Stek i 100º ugn till innertemperatur på 52º.
  3. Låt svalna och kyla ner så det fixerar sig väl. Skär i 3 bitar per portion och grilla före servering.
  4. Putsa och koka potatisen. Tvätta morötterna och skär dem på snedden i fina skivor. Koka dem i saltat vatten.
  5. Ansa sugarsnaps, rädisor och sticklök. Blanchera sugarsnaps 1 minut och sticklök i 30 sekunder. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  6. Värm upp socker tillsammans med vatten och börja "koka en karamell". Karamellisera den kokta potatisen och blanda sen den med sugarsnaps, morötterna, rädisor och sticklök strax innan servering.
  7. Sautera potatissalladen lätt i olivolja. Krydda med salt och
peppar. Vänd ner spenaten i potatissalladen precis före servering.
  8. Citronsmetana
    Riv skalet av citronerna. Dela dem sedan och rosta snittytan i het panna. Pressa sedan saften över det rivna skalet.
  9. Tillsätt dijonsenapen och citronsaften med citronzesten i smetana och smaksätt med salt och peppar samt en nypa socker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept