Provensalsk kyckling

Provensalsk kyckling
Foto: TV4

Rosmarin och timjan är typiska medelhavskryddor som tillsammans med citronen gör den här kycklingen fantastiskt god. Pröva gärna andra kryddor.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 st kycklingar, drygt 1 kg vardera, helst färska
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 2 små citroner
  • 1 dl smör
  • persilja, hackad
  • salt och peppar

Till pensling:

  • saft av 1/2 citron
  • 25 g smält margarin
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°/175°. Stick citronerna runtom med en gaffel. Bred ett lager matfett runt citronerna och rulla dem i persiljan. Stoppa in dem i fåglarna och knyt till vid gumpen.
  2. Krydda fåglarna med salt, peppar, timjan och rosmarin. Lägg dem med bröstet upp i en lättsmord ugnsform och pensla dem. Stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka 45-50 min. Pensla då och då. 3, Servera fåglarna uppskurna i kvartar. Tag vara på skyn från stekningen, sila ner den i en kastrull och koka ihop den något.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept