Potatiskaka med falukorv

Potatiskaka med falukorv
Foto: TV4

Allt i ett är bra recept att ha på lut när utrymmet och enkelheten påkallar bra lösningar. Falukorven kan bytas ut mot rostbiff, grillad kyckling eller kassler.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • vitlökssalt
  • peppar
  • lite riven muskotnöt
  • 200 g herrgårdsost
  • 3-4 dl grädde eller gräddmjölk
  • 4-500 g falukorv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en stor ugnsfast form. Råskala potatisen och skiva den mycket tunt på rivjärnet eller med en vass kniv.
  2. Grovriv osten och blanda den med grädden.
  3. Varva potatis och grädde och krydda med vitlökssalt, peppar och muskot mellan varven. Var försiktig med muskoten, som lätt slår igenom. Spara en knapp deciliter av grädden. Grädda potatiskakan nästan färdig 30-35 min. Tag ut formen och lägg över korvskivorna. Slå det sista av grädden över och grädda ytterligare 10 min så att korven får färg och osten smälter. Servera grönsallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept