Potatiskaka

40 m
4
Potatiskaka
Foto: TV4

Den här läckra potatiskakan kan serveras som tillbehör till det mesta. Använd inte färskpotatis, utan vänta med att laga den tills höst eller vinter.

26 januari 2009
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt. Skölj i kallt vatten. Krydda med salt och peppar. Skala och strimla löken. Fräs löken i smör. Lägg i den rivna potatisen, blanda med löken och tryck sedan till så att det blir en kaka.
  2. Stek i ej för het panna i ca 15 minuter. Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10 minuter på andra sidan.
  3. Skär upp kakan i trekanter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept