Potatis med ost- och chilisås

Potatis med ost- och chilisås
Foto: TV4

Den här enkla och goda rätten från Peru innehåller potatis, lök och kryddor i en gul ostsås. Servera den som ensamrätt med bröd eller som tillbehör. Kyckling är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • Ostsås:
  • 2,5 dl mozzarella
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,75 dl majsolja

Till servering:

  • 4 hårdkokta ägg
  • grönsallatsblad
  • 8 svarta oliver

Gör så här

  1. Pressa citronen. Kärna ur och hacka chilifrukten och dela den i tre delar, 1 1/2 tsk, 2 tsk och 1 tsk. Skala löken och skär den tvärs över till ringar. Blanda citronsaft, 1 1/2 tsk chili, 1/2 tsk salt och nymalen peppar i en stor skål. Vänd ner lökringarna och täck över skålen. Ställ det åt sidan.
  2. Sås: Mixa ost, grädde, gurkmeja, 2 tsk hackad pepparfrukt, 1/2 tsk salt, 1 krm nymalen peppar samt mjöl tills det blir slätt. Hetta upp olja. Tillsätt den mixade såsen, sänk värmen och sjud såsen tills den tjocknar, 5-8 minuter.
  3. Koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen, skala dem och skär dem i klyftor. Lägg upp potatisen på ett varmt fat och häll såsen över. Låt lökringarna rinna av och strö dem och 1 tsk chili över potatisen. Garnera med ägg, oliver och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept