Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Foto: Fredrik Persson

Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.

10 december 2015
Visa mer

Du behöver

Grytan

  • 4 kryddiga lammkorvar, grovt delade
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 0,5 spetskål
  • 4 salladslökar
  • 2 lagerblad
  • 0,8 l köttbuljong
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Senapsdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grov senap
  • 1 msk socker

Tillbehör

  • hackad persilja
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna och kålen i grova bitar.
  2. Fräs gul lök i smör och olja på medelhög värme. Tillsätt lagerblad, rotfrukterna och buljongen, koka i ca 12 min.
  3. Ha sedan i kålen och lammkorvarna, låt sjuda ca 7 min.
  4. Hacka salladslöken och rör i. Smaka av grytan med salt.

  5. Blanda senapsdressingen. 

  6. Servera allt med gott bröd och hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept