Porterstek av nöt

Porterstek av nöt
Foto: TV4

Till porterstek kan du använda bog, högrev eller fransyska av nöt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg benfri nötstek
  • 2 gula lökar
  • 3 dl porter
  • 1 dl outspädd svart vinbärssaft
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 8 enbär
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1,5 dl grädde

Till servering:

  • kokt potatis
  • kokta smörslungade grönsaker

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
  2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
  3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept