Porterstek av nöt

Porterstek av nöt
Foto: TV4

Till porterstek kan du använda bog, högrev eller fransyska av nöt.

26 januari 2009
Visa mer
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 kg benfri nötstek
  • 2 gula lökar
  • 3 dl porter
  • 1 dl outspädd svart vinbärssaft
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 8 enbär
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1,5 dl grädde

Till servering:

  • kokt potatis
  • kokta smörslungade grönsaker

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
  2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
  3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept