Fiskbollar på pinne

Fiskbollar på pinne
Foto: TV4

Fiskbollar med knaprigt bacon, citron och basilika.

Fiskbollarna serveras med potatis- och palsternacksmos och kall sås med limesmak.

1 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fiskfilé (torsk, kolja eller hoki)
  • 0,5 pkt bacon
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör att steka i
  • Grillpinnar eller långa tandpetare

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Stek bacon och låt svalna.
  3. Hacka basilikabladen.
  4. Mixa fisken.
  5. Blanda mjöl, citronsaft, grädde och kryddor.
  6. Hacka bacon i små bitar.
  7. Blanda allt till en smet.
  8. Forma bollar och stek dem i smör (kan också vara samma form som fiskpinnar).
  9. Trä upp två eller flera på små spett.
  10. Servera med potatis- och palsternacksmos och kall sås med limesmak.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept