Pollo Don Corleone

Pollo Don Corleone
Foto: TV4

I originalreceptet från Italien används hela kycklingbröst till den här rätten. De försteks i ugn och får sedan svalna, därefter skärs bröstbitarna bort. Då blir köttet saftigt och formen bibehålls. Vi tar en genväg genom receptet och använder kycklingfilé.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g färsk parmesanost
  • salt och malen vitpeppar
  • 200 g tagliatelle, gärna färsk
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 liter kyckligbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 msk arrowrot eller maizena

Gör så här

  1. Sås: Skala vitlöken, skala och hacka löken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Fräs lök och soltorkade tomater i olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöken. Rör om så att det inte bränner fast, löken ska mjukna men inte ta färg. Häll på buljong och rödvin och koka ihop till halva mängden. Red såsen med arrowrot utrörd i lite vatten och krydda med svartpeppar. Håll såsen varm.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, krydda med salt och vitpeppar och hyvla den färska parmesanosten över så att den täcker filéerna. Ungsstek kycklingfiléerna i ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera på tallrikar med såsen underst, däröver pastan och överst kycklingbrösten fint skurna i fem, sex bitar på snedden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept