Polentaburgare

Polentaburgare
Foto: TV4

Polenta är gyllengula majsgryn som kan kokas till en stärkelserik gröt. I medelhavsländerna steker man ofta polenta i bitar. Här har vi gjort en läcker vegetarisk burgare.

8 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 dl polenta
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk olja
  • Fyllning:
  • smakrik ost i tjocka skivor
  • soltorkade tomater i olja
  • mangold

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksbuljongen och häll i polentan under kraftig vispning. Sänk värmen, sjud på låg värme och fortsätt att vispa tills gröten är helt slät i 7-8 minuter. 2. Dra kastrullen från värmen och rör ner parmesan. Krydda med salt och peppar så att polentan får rejäl smak. Bre ut polentan, 1 cm tjock, på ett stort vattensköljt fat. Släta till ytan med vattensköljd sked. Låt stelna i kyl någon timme. Skär sedan i bitar.
  2. Stek polentan i olja ca 2 min/sida. Varva de heta polentabitarna med ost och tomat. Servera med mangold.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept