Plommonkaka

Plommonkaka
Foto: TV4

Plommon och kokos är en lyckad kombination. Lite lättvispad grädde smaksatt med en aning av den madeira plommonen är marinerade i smakar gott till.

25 augusti 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl kokosflingor
  • 175 g smör, smält
  • Fyllning:
  • ca 10-12 mogna plommon
  • ev 2 dl Madeira
  • kokosflingor till dekor

Gör så här

  1. Dela plommonen, kärna ur dem och lägg dem gärna i madeira över natten.
  2. Värm ugnen till 225°. Blanda de torra ingredienserna till degen och arbeta därefter in smöret. Tryck ut degen i en låg form.
  3. Lägg avrunna plommon tätt över kakan. Strö på lite mer kokos och grädda ca 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept