Plättar med punschparfait

Plättar med punschparfait
Foto: TV4

Nystekta plättar är en efterrätt som alla barn älskar och ingen vuxen vuxit ifrån. Här har vi kombinerat med en parfait med vuxen smak av punsch. Varmt och kallt, barnsligt och vuxet. En dessert där man aldrig behöver oroa sig för några rester.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Parfait:

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker, knappt
  • 1 dl punsch
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Plättar:
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smält smör
  • lite smält smör till plättlaggen

Gör så här

  1. Parfait: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt i en annan skål. Blanda ner punschen i äggsmeten och vispa. Vänd ner grädden. Häll blandningen i en form och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
  2. Plättar: Vispa hälften av mjölken, ägg, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Pensla en plättlagg med lite smält smör. Ta 1 msk smet till varje plätt och stek dem gyllenbruna.
  3. Servera plättarna nystekta med parfaiten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept