Pizza med rödlök och bacon

Pizza med rödlök och bacon
Foto: TV4

Baconet ger pizzan en krispig touch.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 4 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 4 dl riven ost
  • Tomatsås:
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung till tomatsåsen på svag värme i en kastrull. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter.
  2. Värm ugnen till 275°. Skär baconet i frimärksstora bitar. Lägg i kall panna och sätt på värmen. Låt baconet fräsa i sitt eget fett och lägg sedan att rinna av på hushållspapper. Skala rödlöken, dela på längden och skiva den. Fräs den i smör och lägg åt sidan.
  3. Kavla ut de fyra pizzorna på ett bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist lök och bacon. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda 5-7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept