Pitabröd med marinerad fläskkarré och tzatziki

Lohmanders Pitabröd med marinerad fläskkarré och tzatziki
Foto: Köket.se

Pitabröd med marinerad fläskkarré och tzatziki

14 ingredienser

30 min + tid att marinera

Smakrikt och rykande hett direkt från grillen! Marinerad fläskkarré, grillad paprika, grönsaker och en krämig tzatzikidressing i pitabröd - en rätt som hela familjen gillar!

Lohmanders Tzatzikidressing
Lohmanders Tzatzikidressing

Lohmanders Tzatzikidressing

Smakrik tzatzikidressing med färsk gurka, vitlök och yoghurt i en smidig flaska.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 röda paprikor
  • 600 g fläskkarré
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 1 förp Lohmanders Tzatzikidressing
  • 8 pitabröd
  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 gurka, skivad

Gör så här

  1. Dela paprika i klyftor. Blanda allt till marinaden och lägg ner köttet och paprikan. Låt marinera minst i 20 minuter i rumstemperatur, eller längre i kylskåp.
  2. Grilla fläsket på direkt värme så det får en fin och härlig yta. Grilla tills genomstekt, ca 70 grader innertemperatur. Flytta över köttet till indirekt värme om ytan börjar brännas och köttet ännu inte är genomstekt. Grilla paprikan så den får fin färg. Lägg även pitabröden snabbt på grillen.
  3. Skiva upp karrén i tunna skivor och skiva paprikan.
  4. Strimla och skiva upp alla grönsaker och servera med köttet och krämig tzatzikidressing i pitabröden.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Grillade lax- och räkspett med citrondressad kålsallad

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept.

Läs mer