Zeta Pinsa med salami och oliverzeta_logo_svg

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

Vad är pinsa?

Det är inte många som vet att pinsa faktiskt är en rätt ny italiensk maträtt som enligt rykten uppfanns i trakterna kring Rom. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden och kombinationen av olika mjölsorter - vetemjöl, durumvetemjöl och ibland även ris- och kikärtsmjöl. En riktigt bra pinsa ska få ett krispigt yttre och ett härligt fluffigt inre!

Vad är skillnaden mellan pinsa och pizza?

  • Pinsan bakas ut till en oval och stretchas inte ut lika tunt som en pizza.
  • Pinsan innehåller oftast en blandning av olika mjölsorter.
  • Pinsa är en modern rätt medan pizzan kan spåras flera hundra år bakåt i tiden.

Vad ska man toppa sin pinsa med?

Det finns inga rätt och fel så möjligheterna är oändliga! Testa gärna en pinsa med klassisk pizzatopping eller baka av med olivolja och toppa med en krämig burrata, chark och pesto. Här hittar du flera goda recept att inspireras av!

Zeta Pinsa Zetas Pinsa är ett färdigt bröd med fyllig och mustig karaktär. Magiskt gott och busenkelt att tillaga!

Recept på pinsa

ENKELT
Zeta Pinsa med salamino peperoni
Zeta Pinsa med salami och oliver
Zeta Pinsa med grönkål och burrata
ENKELT
Zeta Tryffelpinsa med champinjoner