Piggvar med olivvinägrett

Piggvar med olivvinägrett
Foto: TV4

Piggvar med olivvinägrett

11 ingredienser

Lyxig fiskrätt med rökt piggvarfilé toppad med en sotad tomatvinägrett och grillad salladslök.

Ingredienser

portioner
  • 2 piggvarsfiléer (med skinn)
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 burk gröna oliver utan kärnor (ca 150 gram)
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 msk sherryvinäger
  • 2 tomater
  • 1 knippe salladslök
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid in filéerna med olivolja och salta.
  2. Rök filéerna med skinnsidan ned på låg indirekt värme till 52 grader innertemperatur.
  3. Lägg tomater och salladslök direkt i glöden tills de blir helt svarta.
  4. Blanda olivolja och vinäger i en skål.
  5. Finhacka schalottenlök, oliver och persilja. Tillsätt det i oljeblandningen.
  6. Dra bort det svarta sotade skalet på tomaterna. Hacka tomaterna och tillsätt i oljeblandningen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  7. Ta bort det svarta skalet på salladslöken. Skär salladslöken i bitar, ca 2 cm långa.
  8. Ta bort skinnet från fisken och lägg filéerna på ett fat, fördela vinägrett och salladslök ovanpå.