Picknick-pita med falukorv

Picknick-pita med falukorv

12 ingredienser

20 min

Sommarens absolut bästa picknickmat har du här! Försvinnande goda pitabröd fyllda med stekt falukorv och en fräsch sallad - en riktig höjdare för hela familjen.

Lithells tipsar!
Lithells falukorv produktbild

Lithells tipsar!

En mild och lättrökt middagsfavorit gjord enligt svensk tradition på en blandning av gris- och nötkött.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 Lithells falukorv (à 800g)
  • olja, till stekning
  • 4 pitabröd

Sallad:

  • 1 förp salladsmix (à 65g)
  • 1 gurka, skivad
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 0,5 rödlök, strimlad
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva falukorven i tunna skivor och stek i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg på båda sidor.
  2. Blanda sallad, gurka, tomat, rödlök och smulad fetaost i en salladsskål. Häll över olivolja och vinäger efter smak. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm gärna på pitabröden på exempelvis en grill om du har möjlighet. Lägg i falukorv och sallad i pitabröden och njut!
TIPS!
Fler tips!
Blodpudding med palsternacka och äpple Lithells

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer