I samarbete med Scan

Picknick? Här är 5 klockrena tips!

En solvarm klippa vid havet, en blomsteräng eller ett picknickbord längs en landsväg. Picknick är ett avslappnat sätt att umgås med maten i fokus.
Här är 5 smarta tips för dig som nån gång i sommar ska ut på picknick!

1. Järpishsallad

En varm sallad på Järpish med stekta tomater, rödlök och fetaost, toppat med persilja och honung är en perfekt picknicklunch! Ta med stekta pitabröd i en liten fryspåse (som du sprayat med lite vatten i så håller de sig mjuka). Ett kaffefilter är en smart sätt att servera bröden i så slipper du kladd på fingrarna!

2. Korv med bröd

Inget slår korv med bröd, något som både stora och små gillar! Testa Scans nyhet "Korvish", som till hälften består av grönsaker och till hälften av Svensk Rapsgris. Istället för en stor och tung ketchupflaska, använd små reseflaskor och fyll med ketchup och senap. 


3. Termos med mat

Har du inte en mattermos så fungerar en vanlig termos alldeles perfekt för korvar!

4. Många viljor - en bricka!

Har picknick-sällskapet många olika viljor? Då är en bricka med plockmat en bra lösning. Korvish och Järpish utgör en bra grund och mixa olika smaker som feta, - och mozzarellaost, pesto, balsamico, jordgubbar och oliver. Ta gärna med bröd eller kex, annars går det utmärkt att plocka med tandpetare!

5. Allt-i-ett-bröd

Den här lösningen är supersmart! Ta alla dina favoritingredienser och proppa ett lantbröd fullt - och smidigt, för du behöver inte ha massor med burkar och bestick med dig. Gör så här:

Till detta picknickbröd behöver du: 

1 lantbröd
1 aubergine
1 zucchini
1 pkt Järpish
1 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 knippe sallad  (din favorit)
300 g ost (din favorit)
3 stora tomater

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva aubergine och zucchinin och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla olivolja över, salta och peppra. Låt dem rosta i ugnen i ca 20-30 minuter.
2. Skär av toppen på lantbrödet och gröp ur brödet, lämna ca 2 cm tjocka kanter så brödet håller ihop. Smörj insidan av brödet med olivolja och om du har någon annan favoritsmak som exempelvis pesto. 
3. Stek Järpish och varva sedan ingredienserna i flera lager i brödet. Lägg på locket och pressa det tills det håller ordentligt ihop.
4. Skär brödet i trekanter och servera.

I samarbete med Scan

Fler goda picknick-recept