Picklade grönsaker - se & gör

25 m
2 små burkar
Picklade grönsaker - se & gör
Foto: TV4

Snabbpicklade grönsaker är lätt att fixa själv! Här visar vi hur du gör med fänkål, men tekniken fungerar för de flesta grönsaker. Servera i en sallad för lite extra krisp och syra.

23 juli 2016
Visa mer
25 m
2 små burkar

Du behöver

  • 2 små burkar
  • 2 stånd fänkål
  • 2,5 dl vatten
  • 1,25 dl risvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1,5 msk salt
  • 1 thaichili

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt.
  2. Halvera fänkålen, skär bort toppen på dem och strimla resten fint.
  3. Lägg tillsammans med strimlad chili i en väl rengjord glasburk och slå på den heta lagen.
  4. Låt svalna och förslut sedan med lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept