Pho - vietnamesisk soppa

Pho - vietnamesisk soppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 3 stjärnanis
  • 2 kanelstång
  • 3 hela kryddnejlikor
  • några korn peppar
  • 1 citrongräs, bankad
  • 10 cm ingefära, skivad i tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 500 g kycklingfilé
  • 250 g risnudlar, gärna 3 mm breda
  • 2 lime
  • 200 g böngroddar
  • 1 knippe koriander
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 knippe mynta
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • hoisinsås, till servering
  • srirachasås, till servering

Gör så här

  1. Koka upp buljongen tillsammans med stjärnanis, kanelstång, pepparkorn, citrongräs, ingefära och fisksås. Lägg i kycklingen som får sjuda med i 15-20 minuter.
  2. Koka nudlar 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av med vatten och låt rinna av.
  3. Lyft upp kycklingen och sila buljongen. Skiva kycklingen i tunna skivor och låt buljongen få koka upp igen. Smaka av med saften av 1 lime och ev mer fisksås.
  4. Bottna 4 skålar med nudlar, skivad kyckling och böngroddar. Häll över den heta buljongen och dekorera med salladslök, örterna samt färsk chili. Låt var och en smaka av sin pho med hoisin- och srirachasås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept