Petits choux-svanar

Petits choux-svanar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1 h

Du behöver

Petits choux

  • 2 dl vatten
  • 14 g florsocker (1,5 msk)
  • 75 g smör
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 3 ägg

Ananascurd

  • 1 dl ananaspuré
  • 43 g socker (0,5 dl)
  • 12 g Maizena (1,5 msk)
  • 25 g smör
  • 2 msk citronsaft
  • 3 äggulor

Kokosmousse

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl grädde
  • 6 g vaniljsocker (2 tsk)

Gör så här

  1. Petits choux
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten, socker och smör. Tillsätt vetemjölet och koka/bryn smeten, rör kraftigt tills smeten släpper från kanterna.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa smeten tills den går ihop och blir glansig varje gång innan du tillsätter nästa ägg.
  4. Spritsa ut små bollar med en svans. Halsen spritsar du för sig på en egen plåt.
  5. Grädda i 15-20 minuter
  6. Ananascurd
    Koka upp ananas, socker, maizena och citronsaft, mixa den slät.
  7. Tillsätt äggulorna och sjud på svag värme tills den tjocknar, Ej över 85 grader
  8. Rör ut smöret och ställ kallt
  9. Kokosmousse
    Blanda kokos och crème fraîche, låt svälla ett tag.
  10. Vispa grädden tills den precis får toppar och vänd ner kokosblandningen
  11. Montering
    Skär av locket ganska högt upp på kroppen, dela locket på mitten längs med så får du två vingar.
  12. Fyll kroppen med curden och ställ dit halsen på curden. Spritsa kokosmoussen över curden och halsen. Sätt vingarna på plats
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept