Peter & Jonnas choklad- & yoghurtmousse

Peter & Jonnas choklad- & yoghurtmousse
Foto: TV4

En efterrätt som är lätt på alla sätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

14 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 st lime
  • 1 tsk socker
  • 70 g mörk blockchoklad
  • 100 g ljus blockchoklad
  • 2 dl turkisk yoghurt

Till servering:

  • 1 st liten näve färsk mynta
  • florsocker
  • färska hallon

Gör så här

  1. Pressa limen och blanda ihop med sockret.
  2. Smält blockchokladen (smidigast är att göra det i en minut på full effekt i micron).
  3. Blanda chokladen med limesaften.
  4. Blanda i yoghurten tills färgen och konsistensen känns skönt moussig.
  5. Häll smeten i portionsformar.
  6. Ställ formarna i frysen i minst en timme. Ta ut formarna en kvart innan servering.
  7. Lägg på några hallon på varje form. Strö över finhackad färsk mynta samt florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept