Persiljesoppa med gös

Persiljesoppa med gös
Foto: TV4

Gös är en fast och fin fisk med mycket smak. Lägg den i en mixad soppa och du får en härlig lunch eller kvällsrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 liter fiskbuljong
  • 1 kruka persilja
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 250 g finstrimlad gösfilé

Gör så här

  1. Strimla fisken tunt och plocka bort stjälkarna från persiljan. Värm upp tallrikarna som soppan ska serveras i.
  2. Koka upp buljongen och mixa den med persiljan och smöret till vackert ljusgrön färg. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar. Lägg i gösstrimlorna och låt dem bli vita rakt igenom.
  3. Lyft upp gösstrimlorna med hålslev och fördela i de värmda tallrikarna. Slå den heta buljongmixen över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept