Persiljekött

Persiljekött
Foto: TV4

Mild och fin i smaken – och kalorisnål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-700 g grytbitar av nöt
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 3 morötter, i bitar
  • 1 stånd fänkål, skivad
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 knippa persilja, hackad, stor
  • salt

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en gryta lagom för att täcka köttet och lägg i den smulade buljongen. Koka upp. Lägg i köttet, koka upp på nytt och skumma ytan.
  2. Tillsätt lagerblad och peppar och koka sakta under lock 20 minuter.
  3. Tillsätt grönsakerna och det mesta av persiljan och koka tills köttet är mört. Salta efter behov. Strö på persiljan och servera, gärna med kokt ris eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept