Persikor i hallonsås - Peach Melba

Persikor i hallonsås - Peach Melba
Foto: TV4

Den här klassiska desserten skapades i sekelskiftets kulinariska Londonmiljöer, av Auguste Escoffier. Skapelsen tillägnades en av dåtidens mest framgångsrika sångerskor – Dame Nellie Melba från Melbourne i Australien. Dessvärre så ville Nellie inte äta av desserten eftersom hon trodde att den skulle förstöra hennes stämband. Trots detta så blev desserten en riktig klassiker!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 stor burk persikohalvor
  • 1 paket frysta hallon, ca 250 g
  • saft av 1 apelsin
  • 6-8 skivor sockerkaka
  • 2 st kiwi, i delade skivor
  • mandelflis

Gör så här

  1. Lägg skivor av sockerkaka på ett fat. Lägg en persikohalva på varje.
  2. Mixa bären till puré, passera om kärnorna skall bort.
  3. Späd med pressad apelsin.
  4. Slå såsen över persikorna. Garnera med kiwi och rostad mandelflis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept