Köttbullar, Jessicas grymma recept

30 min
25 köttbullar
30 min
25 köttbullar

Du behöver

Grymma köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond
  • 1 gul lök, liten, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Grymma köttbullar
    Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, fransk senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
  2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
  3. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
  4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
  5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
  6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kryddkvarnar från kända varumärken

Kryddkvarnar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept