Köttbullar, Jessicas grymma recept

30 min
25 köttbullar
30 min
25 köttbullar

Du behöver

Grymma köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond
  • 1 gul lök, liten, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Grymma köttbullar
    Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, fransk senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
  2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
  3. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
  4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
  5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
  6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept