Jerk Chicken

Jerk Chicken
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 st hela kycklingar

Rubb (kryddblandning)

  • 1 msk mald kryddpeppar
  • 1 msk malen kanel
  • Några drag på en muskotnöt
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk ingefärspulver
  • 3-4 st mortlade nejlikor
  • 1 st lime
  • salt

Fyllning

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit purjolök
  • 1 st lime
  • Färska örter (persilja, färsk timjan)

Glaze

  • 3 msk soya
  • 0,5 dl vanlig olja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 bit färsk chili

Gör så här

  1. Rubb
    Pressa limesaft över kycklingen och gnid in på insidan och utsidan.
  2. Blanda samman alla kryddor.
  3. Gnid in kycklingen med "rubben" tillsammans med salt.
  4. Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där.
  5. Fyllning
    Sätt i ugnen på 220 grader,
  6. Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen.
  7. Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter.
  8. Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna.
  9. Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.
  10. Glaze
    Blanda allt i en mixer och kör runt tills det blir slätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept