Per Morbergs raggmunk med fläsk

Per Morberg Från Morberg
Per Morbergs raggmunk med fläsk
Foto: Martin Löf
30 m
4 - 6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 800 g fast potatis, (8–10 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 st ägg
  • 600 g skivat rimmat sidfläsk
  • smör till stekning

Rårörda lingon

  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala potatisen.
  2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  3. Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
  4. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
  5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
  6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  7. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
  8. Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept