Stuvad Lake a la Per

Stuvad Lake a la Per
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

  • 700-800 g filé på lake
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 liten bit selleri
  • 0,5 st fänkål
  • 1 st morot
  • 0,35 st purjolök
  • 4 dl vispgrädde
  • 2-3 dl vitt vin
  • 3 st äggulor
  • 100 g smör
  • 0,5 dl dill, hackad
  • Salt, efter smak
  • Nymalen vitpeppar, efter smak

Serveras med

  • pressad potatis

Gör så här

  1. Lake
    Skär upp filéerna i mindre portionsbitar.
  2. Smöra botten på en låg kastrull och lägg i fisken.
  3. Salta, peppra och häll över vinet.
  4. Låt sjuda upp och lägg på ett lock och sänk värmen.
  5. Låt sjuda vidare 8-10 minuter. Köttet skall vara vitt när det är klart.
  6. Grönsaker
    Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar.
  7. Ta sedan upp fiskbitarna och lägg i grönsakerna i fonden tillsammans med grädden.
  8. Sjud sedan grönsakerna vidare tills de blir "krispigt" mjuka, med tuggmotstånd.
  9. Smaka av med salt och peppar och en smörklick.
  10. Lägg i fisken koka upp och rör sist ner äggulorna.
  11. Vid servering
    Garnera med hackad dill och servera med pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept