Grillad hummer Jamaica style

Grillad hummer Jamaica style
Foto: TV4

Per Morberg lagar grillad hummer. Passar till festligare tillfällen som nyår, födelsedagar eller finare middagar.

Per Morbergs vintips
Hummer och champagne alltid rätt men nu är det kryddningen som styr så lite rosa bubblor; Gardo Morris Brut Rosé 2010, art nr 7732, 109 kr från Nya Zeeland. Ett läckert flörtigt vin med inslag av smultron och blodapelsin.

20 december 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 2 st levande humrar
  • salt och peppar
  • 2 st lime

Marinad

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,25 st röd habanero
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till marinaden i en mixer och kör tills det blir mixat.
  2. Dela hummern längsmed och lägg i en bunke. Häll på marinaden. Salta och peppra. Blanda om. Låt stå och marinera i 5-10 min. Grilla sedan i cirka 5 minuter på vardera sida, eller lägg in den i ugnen. Servera med limeklyftor, bbq-sås och nyångade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept