Glashyttesill

Glashyttesill
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st urvattnade sillar (saltsillfilé)
  • 4 msk smör
  • 2 st stora gula lökar
  • 2 dl matlagningsgrädde

Serveras med

  • skalpotatis
  • Knäckebröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-220 grader.
  2. Skölj filéerna och låt dem rinna av.
  3. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  4. Klicka på hälften av smöret och stek sillen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Skala och hacka löken under tiden.
  6. Bryn den i smör.
  7. Lägg den på sillen i formen och häll på grädden.
  8. Stek i ugn ytterligare 10-15 minuter tills grädden har kokat in och såsen är tjock och simmig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept