Per Morbergs böcklingröra på kavring

Per Morbergs böcklingröra på kavring
Foto: Martin Löf

Att röka böckling själv är bästa tipset, men följ respektive tillverkare av rök för bästa resultat.

21 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 6 st böcklingar
  • 1 st rödlök, liten
  • 0,5 dl crème fraîche eller gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk kapris
  • en skvätt citronsaft

Till garnering:

  • 4 st kavring, tunna skivor
  • 1 st ägg, kokt
  • några strimlor rödlök
  • några gröna salladsblad

Gör så här

  1. Koka äggen som du vill ha dem och skala.
  2. Rensa böcklingen och lägg i en bunke. Finhacka rödlöken och lägg i bunken tillsammans med dom övriga ingredienserna.
  3. Blanda runt och smaka av med nymalen vitpeppar och salt samt citronen.
  4. Smöra kavringen och klicka på böcklingröran samt garnera med kokt ägg, sallad och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept