Pertansgrytan på en spik

Pertansgrytan på en spik
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g högrev
  • 3 st gula lökar
  • 3 msk smör
  • 2 msk paprikapulver
  • 8 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 st buljongtärningar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 st lagerblad
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 1 st chilifrukt
  • 4 st potatisar (ca 350 g)
  • 2 st paprikor, gärna av olika färger
  • 2 st morötter
  • rotselleri
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 nypa råsocker

Gör så här

  1. Skala och skär löken i ringar.
  2. Fräs löken glansig i smör i en stekgryta.
  3. Strö över paprikapulver.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Skär köttet i små tärningar.
  6. Lägg i grytan tillsammans med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker.
  7. Kärna ur och hacka chilifrukten fint, lägg ner den i grytan.
  8. Låt soppan koka under lock i 40-50 minuter eller tills köttet blir mört.
  9. Skala och skär potatisen, morötter och rotselleri i bitar.
  10. Lägg den i grytan och koka ytterligare i 15 minuter.
  11. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter.
  12. Smaka eventuellt av med mer salt, peppar och råsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept