Rödkål

Rödkål
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 rödkålshuvud, ca 0,5 kilo
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 4 msk röd vinbärsgelé
  • 4 msk sirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor, malda
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål.
  2. Skala och skiva löken plus äpplen.
  3. Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
  4. Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
  5. Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skalknivar från kända varumärken

Skalknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept