Smörrebröd: Friterade lökringar, spätta plus persilja

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås
Foto: TV4

Du behöver

  • 2-3 st gul lök
  • 1 st rödspätta delad i mindre bitar
  • persiljekvistar

Fritering

  • 2 dl vetemjöl, ca
  • 3 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 l friteringsolja, ca

Gör så här

  1. Skiva löken i ringar.
  2. Lägg vetemjöl och skorpmjöl på varsin tallrik.
  3. Vispa äggen och lägg i en djup tallrik.
  4. Doppa löken först i vetemjölet, sen i ägget, sist i skorpmjölet = dubbelpanering!
  5. Häll i lökringarna i den kokande oljan, 160- 180 grader.
  6. Fritera tills de är gyllene gula, i 1 minut kanske.
  7. Samma med spättan men den tar ca 2-3 minuter.
  8. Lägg sist i persiljan som hastigast och ta upp när den är krispig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept