Per Morberg Från Morberg

Ineses potatissallad med fetaost

Ineses potatissallad med fetaost
Foto: Martin Löf
Från Morberg

En potatissallad är en rätt i sig. Man tar det som finns hemma, kanske lite får- eller getost, kapris och purjolök, och så blandar man till en riktigt god dressing. Det är svårt att misslyckad med potatissallad, och överbliven kokt potatis har nog alla hemma ibland. Prova förresten de nya sugar snapsbönorna, de är toppen till potatissallad. Snabbmat när den är som bäst.

27 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8–10 (ca 800 g) kokta potatisar
  • 1 st rödlök
  • 200 g brytbönor eller haricots vertes
  • 200 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar

Dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 0,5 dl fint skuren gräslök

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar. Skala och hacka rödlöken.
  2. Skär bönorna i 2 cm långa bitar och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  3. Blanda alltsammans i en skål.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen.
  5. Smula över fetaosten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept