Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör

Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Entrecôte är väldigt gott att grilla. Servera med enkla tillbehör som grönsaker i foliepaket och smör med rödvinssmak.

26 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Grillad Entrecôte:

  • 200 gr entrecôte / pers

Potatis och purjolöksknyte:

  • 6 stora potatisar
  • 1 purjolök
  • 3 msk smör
  • salt och peppar

Grönsaksknyte:

  • morötter
  • sockerärtor
  • morötter
  • champinjoner
  • rödlök
  • chili
  • smör
  • salt och peppar

Rödvinsmör:

  • 500 gr rumstempererat smör
  • 4 rödlökar
  • 50 cl rött vin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla 3-4 minuter på varje sida.
  2. Potatis och purjolöksknyte: Skala potatisen samt skölj purjolöken.
  3. Skär sedan båda i 1 cm tjocka skivor. Riv loss ca: 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt.
  4. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter.
  5. Grönsaksknyte: Skär upp allt utom chilin i tre / fyra cm stora bitar.
  6. Finhacka chilin och blanda med dom övriga grönsakerna.
  7. Riv loss ca 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om.
  8. Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter
  9. Rödvinsmör: Hacka rödlöken fint.
  10. Sautera sedan i en kastrull utan att ta färg. Efter fem minuter häll i hälften av vinet och rör om.
  11. Späd sedan efter med mer vin efterhand som det kokar bort.
  12. När allt vin är bortkokat och löken torr, låt den svalna innan den blandas med smöret.
  13. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept