Crêpes Suzette à la Per

Crêpes Suzette à la Per
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 0,25 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 1 st apelsin, skal
  • 1 msk clubsoda

Sås

  • 5 st apelsiner
  • 100 g råsocker
  • 100 g osaltat smör
  • 5 msk grand marnier

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
  2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
  3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
  4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
  5. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept