Crêpes med färska bär och grädde

Crêpes med färska bär och grädde
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Crêpes med färska bär och grädde

10 ingredienser

En klassisk fransk efterrätt, som är oemotståndlig.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ask hallon
  • 1 ask blåbär
  • 1 ask björnbär
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • rörsocker

Gör så här

  1. Vispa mjölk med mjöl, salt och socker till en slät klimpfri smet.
  2. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa i grädden.
  3. Låt helst stå svalt i 30-60 minuter.
  4. Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan, vicka så den rinner ut.
  5. Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd.
  6. Fyll crépen med bären. Strö på lite råsocker och en klick grädde. Rulla ihop och ät - njut.