Morbergare

Morbergare
Från Efter tio

Fräsch fläderbål med gin, vitt vin och citron.

Den här balen ska ha en frisk citruston och en bra fjong av gin. Den får absolut inte bli for söt. Receptet är en rekommendation. Smaka. Smaka. Smaka. /Morberg

3 oktober 2014
Visa mer
20

Du behöver

  • 1 flaska gin
  • 5 flaskor torrt vitt vin
  • 4 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 5-7 citroner, färskpressade
  • sodavatten eller fruktsoda (beroende på hur söt saften är) efter smak
  • citronskivor
  • is till bålskålen och glasen

Gör så här

  1. Alla ingredienser ska vara iskalla.
  2. Ställ bålskålen i ett hav av is och slapp ner en armad av kärnfria citronskivor. Häll på gin, vin, saft och citronjuice.
  3. Slå i sodavattnet eller fruktsodan långsamt mot kanten. Smaka av!
  4. Ta is fran ishavet, lägg den i glasen och sleva försiktigt upp bålen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept