Grillad sesamglazerad flankstek

10 st
Grillad sesamglazerad flankstek
Foto: Ps matsal

Grillad sesamglazerad flankstek som serveras med smörslungad pak soi.

1 oktober 2012
Visa mer
10 st

Du behöver

Sesamglaze

  • 2,5 msk rapsolja
  • 5 msk ostronsås
  • 2,5 msk sesamolja
  • 2,5 msk soja
  • 5 msk rostade sesamfrön

Jordnötsdipp

  • 1,25 dl finhackade jordnötter
  • 2,5 tsk sambal badjak
  • 2,5 msk sesamolja
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 5 tsk röd currypasta
  • 2,5 msk råsocker
  • 2,5 msk fisksås
  • 5 msk pressad limesaft

Tillbehör

  • 10 st små pak soi
  • 2,5 msk smör

Gör så här

  1. Jordnötsdipp
    Mixa eller stöt jordnötterna i en mortel.
  2. Koka upp nötterna med de övriga ingredienserna och låt puttra i 10 minuter.
  3. Flankstek
    Vispa ihop alla ingredienserna till glazen.
  4. Stek flanksteken i het panna och grilla färdigt tills innertemperaturen är 55 grader.
  5. Låt vila och skiva upp vid servering.
  6. Pak Soi
    Dela pak soi i blad och förväll den snabbt ner den kyl den i isvatten och torka väl.Smörslunga den före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept