Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g penne-pasta
  • 300 g oxfilé
  • 3 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 3 dl kraftig oxbuljong
  • 0,5 dl konjak
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  2. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
  3. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept